El Govern reintroduirà l'avaluació de l'acompliment d'objectius de l'Administració general

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern reintroduirà la prima d'acompliment d'objectius als funcionaris de l'Administració general el 2026 i es podrà començar a abonar el 2028. Serà de caràcter voluntari i l'avaluació es durà a terme en un període de dos anys. Els objectius que es marquin han de ser realistes i mesurables.

Els funcionaris que desitgin acollir-se a aquest sistema han de tenir almenys un any d'antiguitat. Durant un cicle de dos anys hauran de complir un total de quatre objectius.

Segons s'ha assegurat des de l'Executiu, s'espera que hi participi un nombre important dels empleats de l'Administració general.

Les metes que es plantegin han d'estar d'acord amb el seu lloc de treball i ser concretes i assolibles. Els avaluadors ho examinaran amb criteris objectius.

Si s'aconsegueixen tots els objectius se'ls abonarà íntegrament la prima i, si no és així, de manera proporcional al que hagin assolit.

"Vostè em demana un exemple pràctic? Podríem pensar en l'objectiu de millorar la competència digital de determinat treballador que estigui en un determinat departament. I això ha d'anar acompanyat d'uns indicadors d'assoliment".

Marc Cornella, secretari Estat Funció Pública

La previsió és posar en marxa l'avaluació de l'acompliment de l'Administració general el gener del 2026 i que a partir del 2028 es comencin a abonar les primes.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.