El Govern respondrà 24 preguntes de l'oposició, la meitat sobre BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l´estabilitat financera serà constituïda en una sessió de Consell General que es farà, amb tota probabilitat, dijous de la setmana que ve, dia 14, aprofitant la sessió de control parlamentari a l'acció del Govern. Es preveu que sigui maratoniana, perquè l'oposició formularà 24 preguntes, la meitat de les quals vinculades a la crisi de BPA.
La junta de presidents ha validat la vintena llarga de preguntes que els grups parlamentaris liberal i mixt formularan al Govern la setmana vinent en una sessió de Consell General que ha de servir també per constituir la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera proposada pels liberals. Abans caldrà consensuar-ne el reglament de funcionament. Els socialdemòcrates hi donen suport, si bé matisen que vigilar el sistema financer és una competència de l'INAF i recorden que aquesta comissió no és incompatible amb la comissió d'enquesta que reclamen. Com que la sessió de control parlamentari al Govern es preveu molt llarga, el síndic ha demanat que el debat de cada pregunta formulada s'allargui un màxim de 15 minuts.Mònica Bonell, subsíndica general: "La passada legislatura va haver-hi sessions del Consell on una sola pregunta portava a trenta minuts de debat.Tenint en compte que tenim 24 preguntes pel Consell del dia 14 el síndic ha demanat d'acotar–ho dins d'un termini de quinze minuts per pregunta." Entre les qüestions destacades avui, l'anunci de dues compareixences del Tribunal de Comptes perquè s'exposin l'informe anual i les necessitats de la institució arran dels darrers canvis legislatius.Informa: Xavi Palma Imatge: A.Refart / M.Bellosta
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.