El Govern planteja pujades salarials per als cossos uniformats
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El cap de Govern ha liderat una reunió amb els cossos uniformats per tractar les graelles salarials dels funcionaris, acompanyat pels ministres competents. Durant la trobada, l'executiu ha plantejat una pujada màxima dels sous d’un 8% per als funcionaris amb més antiguitat, sense descartar la revisió dels complements salarials.
L'executiu és partidari d'aplicar pujades salarials tant als cossos especials com a la resta de funcionaris enguany. Xavier Espot ha explicat que, si es produeix un acord amb els sindicats, es podria presentar una llei al maig per incrementar els sous, amb la possibilitat de fer-ho en dues parts: una aquest any i l’altra a gener del proper any.
"Si al final ens acabem posant d'acord al mes de maig i podem entrar una llei al mes de maig, podem incrementar-ho aquest any una part i una part al gener de l'any que ve o després d'un any complet, tot això es pot parlar i es pot discutir", ha declarat Espot, afegint que "hi ha bona predisposició" i que no hi ha motius per la conflictivitat.
Els sindicats, per la seva banda, es reuniran individualment amb l'empresa encarregada de l'estudi per analitzar les propostes de Funció Pública i avaluar-ne l'impacte. Segons l'estudi presentat, els cossos uniformats tenen una base salarial similar a la d'Espanya.
Joan Torra, president de l'Associació de Bombers, ha expressat el descontentament del col·lectiu: "Podem estar parlant fins que ens cansem o fins que la crispació arribi al punt que els funcionaris fem alguna cosa per mostrar el nostre malestar".
David Albós, vicepresident d’A118, ha afegit que caldrà una anàlisi detallada per a cada cos, ja que cada un té especificitats diferents. "Ens hem de reunir amb l'empresa People Matters per veure si hi ha hagut incidències específiques per a cada cos", ha declarat.
Per la seva part, Jordi Solé, portaveu dels cossos especials, ha indicat que es revisaran les dades recollides, fent especial referència a les comparatives amb Espanya, per determinar si les propostes s'ajusten a la realitat del col·lectiu.
Informa: Pere Moliné