El Govern vol ampliar el nombre d'inspectors de treball per fer front a les denúncies dels treballadors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern vol ampliar la xifra d'inspectors de treball, que actualment és de 5. Així ho ha explicat en la sessió de Consell General d'aquesta tarda de dijous la ministra Conxita Marsol. També ha constatat que els treballadors forans subcontractats es regeixen des de fa uns mesos per la llei d'Andorra i no la dels seus estats.

El nombre d'empleats ha crescut els darrers anys però continua havent-hi el mateix nombre d'inspectors de treball: cinc. El Govern vol ampliar aquesta xifra, així ho ha reconegut la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, "el nombre de treballadors al país ha crescut molt i al departament d'inspecció hi ha el mateix nombre" i per tant, "de cara al pressupost de l'any que ve s'haurà d'incrementar". Des del grup socialdemòcrata se li ha recordat que s'ha de tenir en compte que poden trigar a ser efectius. "Un inspector de treball comença a treballar de forma absolutament autònoma més o menys al cap d'un any, per tant sí que la necessitat de limitar aquest termini li pregaria que tinguin en compte aquesta circumstància", ha explicat la presidenta del grup socialdemòcrata, Judith Salazar.

Marsol ha explicat que en aquests darrers mesos s'han fet 5 inspeccions d'ofici, alguna de les quals s'ha saldat amb sancions de més de 50.000 euros. Per altra banda ha informat que des de desembre els treballadors forans subcontractats es regeixen per les lleis d'Andorra no les del seu país. I que es vol aturar els abusos que alguns han denunciat.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.