Es flexibilitzarà l'accés a la nacionalitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'executiu estudia la flexibilització de l'accés a la nacionalitat, sobretot per als menors que han cursat bona part de l'educació obligatòria al Principat. Així ho ha informat Ester Molné, ministra de Justícia i Interior, al Consell General. També ha assegurat que han augmentat les patrulles policials al Pas de la Casa per lluitar contra el contraban.

Algunes de les propostes per fer efectiva aquesta flexibilització són que el còmput de 20 anys ininterromputs de residència no es compleixin estrictament o donar més facilitats als joves que han estudiat al país, com per exemple que puguin tenir el passaport amb 10 anys d'escolaritat.

En aquest sentit, la ministra ha indicat que "potser seran els cursos entre els 3 i els 18 anys, perquè hi ha persones que han cursat 10 anys, però que no corresponen a l'escolaritat obligatòria i què, amb els 10 anys de residència, seria adequat donar-los-hi". 

D'altra banda, Molné ha explicat que hi ha més presència policial al Pas de la Casa per lluitar contra el contraban de tabac i que, a més, fan patrulles mixtes. També col·laboren amb la duana. "Darrerament, surten notícies que s'ha requisat tabac, és a dir que aquests esforços estan donant resultats", ha declarat.

Amb tot, durant la compareixença al Consell General, la titular de Justícia ha informat que es vol fer possible perquè les còpies digitals dels procediments judicials siguin gratuïtes.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.