El Govern vol fer un pas més en la comercialització internacional dels productes elaborats a Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Govern vol fer un pas més en la promoció dels productes elaborats a Andorra. Ho ha avançat la ministra de Medi Ambient i Agricultura durant la cloenda de les Jornades del vi de muntanya, a Sant Julià de Lòria. Sílvia Calvó assegura que l'acord d'associació pot suposar una porta oberta per internacionalitzar-los.
Els vins andorrans gaudeixen d'una bona nota per part dels especialistes i així ha quedat palès en l'opinió dels experts internacionals que s'han aplegat en les jornades. És el cas de Manuel Capote, vicepresident del Centre de recerca i estudi de la vinicultura de muntanya a Itàlia. "Gratament sorprenent poder tastar un Riesling del 2010, un cava Chardonnay espectacular... Tot allò que he tastat m'ha agradat. Són diferents, evidentment. S'ha de venir sempre amb la mentalitat que allò que tastaràs serà diferent i del lloc", deia el vicepresident, Manuel Capote.
El Govern creu que l'assignatura pendent és aconseguir que els vins andorrans siguin una refència de l'oferta gastronòmica i per això es valora atorgar un segell distintiu als establiments que els comercialitzin o els incloguin a la seva carta. Sílvia Calvó creu que l'objectiu ha d'ampliar-se a la resta de productes elaborats al país. "Fer-los primer conèixer per la societat andorrana, perquè penso que a Andorra no es coneixen prou bé, fer que la gent se senti orgullosa dels productes que es fan a Andorra i, després, fer-los conèixer a l'exterior, perquè amb l'acord amb Europa és on nosaltres tindrem la possibilitat d'exportar amb molta més facilitat els productes que fem aquí", assegurava la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.
Des del comú de Sant Julià destaquen l'expectació que les jornades han suscitat entre productors de vins de muntanya i auguren que en el futur el nombre de participants estrangers creixerà.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: S. Linares-A. Ginestà