Grafologia: digues com escrius i et diré com ets

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Totes les persones tenim una grafia única a l'hora d'escriure. A través d'un full en blanc i unes poques paraules, els grafòlegs són capaços de detectar ràpidament algunes de les característiques de la nostra personalitat. Una eina molt útil en els processos de selecció o per resoldre casos de falsificació.

Cada cop són més les empreses que introdueixen una prova cal·ligràfica durant el procés de selecció de personal. I és que a través de l'anàlisi de l'escriptura, experts com la Begoña Slocker poden conèixer aspectes de la personalitat o fins i tot esbrinar l'estat anímic.

Explica que la prova "ho determina pràcticament tot quant a intel·ligència, voluntat i comportament". Assegura que una de les aplicacions més importants de la grafologia és la selecció de personal. "En països com França i ara també Espanya un candidat no supera la selecció si no passa la prova".

La grafologia és una ciència que descobreix les particularitats de la grafia d'una persona i les vincula a unes qualitats específiques.

Amb tan sols unes línies els experts poden determinar si una persona és introvertida o extravertida, creativa, conservadora o generosa.

Les aplicacions de la grafologia són diverses, s'utilitza per avaluar el potencial humà, la compatibilitat de caràcters entre persones o fins i tot en l'àmbit judicial per detectar falsificacions.

Segons els grafòlegs, les persones que escriuen amb lletra ascendent tenen un caràcter positiu o optimista, els que escriuen amb lletra petita, pressionada i tancada són d'un caràcter tradicional, mentre que les persones que ho fan amb lletra gran i escriuen amb una forta pressió tenen tendència a ser autoritàries.


Informa: Hèctor Romance
Imatges: Albert Refart
Locució: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.