Grandvalira acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí alpí el 2019

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra serà la seu de les finals de la Copa del Món d´esquí alpí de l´any 2019. La notícia s´ha conegut durant el Congrés de la Federació Internacional a la localitat suïssa de Zuric. Durant una setmana Grandvalira acollirà els 20 primers del rànquing de la Copa del Món en categoria masculina i femenina de totes les disciplines.

Andorra va presentar candidatura ara fa un any per acollir les finals de 2017, però en aquella ocasió la Federació Internacional d´Esquí es va decantar per l´estació nord-americana d´Aspen, que celebrava el 50è aniversari. A la segona ha estat la vençuda. Andorra i l´estació de Grandvalira seran l´escenari de les finals de la Copa del Món d´esquí alpí del 2019, una fita a la qual també aspiraven Lenzerheide, a Suïssa, i Meribel, a França. 

La candidatura andorrana ha estat la més ben valorada pel subcomitè d´esquí alpí de la FIS amb 8 vots, per davant de Meribel amb 3 i Lenzerheide amb només un. Les finals de la Copa del Món portaran al país els 20 primers esquiadors del rànquing en categoria maculina i femenina de totes les disciplines: eslàlom, gegant, supergegant i descens. Serà durant una setmana, la segona quinzena de març i, com a gran atractiu, també es lliuraran els globus de vidre als campions de cada modalitat. 

Les finals de la Copa del Món seran l´esdeveniment més important d´esquí alpí organitzat mai al país i el de més repercussió. Una fita que fa poc temps semblava un somni i que s´ha assolit de manera meteòrica, només 3 anys després d´organitzar la primera Copa del Món a la pista Avet de Soldeu i a pocs mesos de la segona, que tindrà lloc el 27 i 28 de febrer a la pista Àliga del Tarter.

El ministre de Turisme, Francesc Camp ha celebrat la notícia explicant als micròfons d'RTVA que es tracta d'un un objectiu que tant Grandvalira com la Federació andorrana d’esquí perseguien des de fa molts anys. És la culminació d’un esforç de molts organismes i de moltes persones lligades en el món de l’esquí aquí a Andorra. Demostra la confiança de la FIS cap a Andorra fruit d’haver treballat molt bé en l’organització de les darreres proves esportives. 

Una fita històrica que s´ha conegut el mateix dia en què s´ha anunciat que la fins ara directora general de Grandvalira, Núria Tarré, deixa el càrrec per iniciar un nou projecte professional al departament de màrqueting del Manchester City.

Informa: Joan López 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.