Grandvalira Ensisa tanca l'any 2022-2023 amb més de 2 milions de benefici

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Grandvalira Ensisa va tancar la temporada passada amb més de 2 milions d'euros de benefici. Bones xifres que ha presentat el director general en un consell extraordinari del comú de Canillo.

La temporada passada va estar marcada per la falta de neu. Tot i això, les societats dels dominis esquiables canillencs fan un balanç positiu. El benefici total de la temporada és de 2,2 milions d'euros. Grandvalira Ensisa va obtenir molt bones xifres pel que fa a la venda de forfets i, de fet, es van triplicar els ingressos dels últims anys pel que fa a la restauració. Les despeses respecte de la temporada anterior es van elevar sobretot per l'allotjament dels temporers i les tarifes elèctriques.

Tot això, en un context on el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, remarca que va ser "d'increment de costos. Estem parlant d'uns comptes de la temporada 2022 i 2023 i amb un context de poca precipitació i amb aquest sentit de molta despesa energètica per produir neu".

El canvi climàtic i la falta de neu d'aquestes temporades preocupa a majoria i minoria. 

D'altra banda, Setap 365  que presenta una pèrdua de més d'un milió per l'amortització del fons de comerç de les societats. Però a poc a poc hauria de generar beneficis. Camp creu que "La inversió que es faci a futur tant Ensisa com a Setap marcarà segurament el creixement d'aquests ingressos i sobretot a l'increment de resultats. Per això ens vam integrar entre EMAP i Ensisa per aconseguir economies d'escala i perquè a poc a poc vagin tenint guanys".

Al consell de comú també s'ha aprovat l'ampliació de capital per a les accions preferents d'EMAP. És el comú de la Massana qui ho farà per un valor de gairebé 3 milions d'euros. Ara encara s'està pendent que els accionistes minoritaris de l'altra part, ENSISA, puguin posar capital transferint les seves accions a la societat mare.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.