Grandvalira registra prop de 250.000 esquiadors des del 26 de desembre

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prop d'un quart de milió d'esquiadors han passat per Grandvalira aquestes festes, una xifra lleugerament inferior però que es valora molt positivament tenint en compte la manca de neu i precipitacions. Les últimes nevades han permès obrir 165 dels 210 quilòmetres de l´estació, una neu que arriba per assegurar la temporada.

Del 21 de desembre al 6 de gener 248.072 persones han esquiat a Grandvalira, una xifra que suposa uns 16.700 esquiadors menys que l´any passat. Els dies de més afluència han estat el 28, 29 i 30 de desembre. La situació, segons ha explicat el director de Grandvalira Alfonso Torreño, ha canviat a partir de l´1 de gener.: «A partir del dia 1, s'ha notat aquesta manca de neu ja que molt client no han esquiat tots els dies que tenien programats.»

França i Espanya es consoliden com a mercats d´origen. Entre els espanyols destaquen els visitants de Madrid, Catalunya i València.»

Ara les nevades dels últims dies asseguren la pràctica d´un bon esquí amb gruixos que van dels 35 a 65 centímetres de neu: «Aquestes nevades ens han deixat entre 30 i 40 centímetres de neu nova, més el que hem pogut fabricar els canons podem hem ampliat les pistes, ara mateix estem al 80% de pistes obertes i el millor és que aquestes pistes les hem pogut treballar deixant-les òptimes per a la pràctica de l'esquí» ha assegurat Torreño.

Les estacions enceten un nou capítol dins la temporada. Es torna a parla de neu i de fred, les paraules claus per a un turisme estacional com és el de l´esquí.


Informa: Rosa Alberch   Imatge:Jordi Seabra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.