El Grup de Recerca en Llengües presenta un manual de llenguatge inclusiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Algunes de les pautes per evitar el llenguatge sexista que s'han recollit al manual de llenguatge inclusiu de la Universitat d'Andorra són utilitzar formes genèriques per a textos adreçats a col·lectius o fer visible el gènere quan ens adrecem a una persona concreta.

El Grup de Recerca en Llengües ha elaborat el manual que vol contribuir a evitar les discriminacions que hi pugui haver. La guia proporciona uns recursos fàcilment aplicables en la producció de continguts i ha de ser un document orientatiu i dinàmic, obert a aportacions.

Nadia Azzouz, coordinadora del Grup de Recerca en Llengües de l'UdA, explica que es tracta d'un "guia de llenguatge inclusiu que abasta tota la diversitat que podem presentar les persones". Un dels objectius, donar "espai a què altres col·lectius s'hi puguin veure representats i respectats a través del llenguatge", més enllà de les discriminacions de gènere.

D'altra banda, el pla d'igualtat de la Universitat d'Andorra va detectar la poca representació de dones en carreres tecnològiques com el bàtxelor en informàtica i la baixa presència d'homes en estudis tradicionalment feminitzats, com infermeria i educació. Si es comparen les xifres del curs 2019-2020 amb l'actual, s'ha observat una lleugera millora en les proporcions d'homes i dones. En estudis de ciències de l'educació, les dones han passat del 81% al 74%, i a infermeria, del 72% al 70%.

Informa: Carles Alonso
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.