Grup de treball entre comuns i Govern per fer front a la sequera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A l'espera de la creació d'una agència de l'aigua, comuns i Govern han creat un grup de treball tècnic per recollir dades i avançar-se a una possible complicació de la situació per sequera, que actualment asseguren que és bona. 

El grup de treball que es posa en marxa entre comuns i Govern analitzarà quina és la situació dels recursos d'aigua de boca per al futur per anticipar-se a un possible empitjorament de les condicions climàtiques. També recopilarà informació útil per a la creació de la llei de l'aigua.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha esmentat que han de veure l'encaix que hi pot haver entre el departament i els comuns per "monitoritzar les nostres captacions per preveure escenaris a futur". En aquest sentit, ha afirmat que la situació de recursos és bona i que opten per no haver de "recórrer a restriccions. Cal analitzar-lo de cara al futur com es pot comportar per anticipar-nos el màxim possible a aquesta situació."

També s'elaborarà una campanya de sensibilització dirigida a la població. El missatge és de tranquil·litat per la bona situació, però de prudència. Així ho ha exposat el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González. "Hem de dir a la ciutadania que hem d'estar tranquils, però és veritat que els models i els cabals veiem que hi ha una disminució. Llavors, hem de treballar per optimitzar i, sobretot, el que deia el ministre, conscienciar al ciutadà del consum de l'aigua que hem de tenir aquest control."

Tots els comuns han inclòs en els seus pressupostos accions per millorar l'eficiència en el tractament de l'aigua. A la capital s'està acabant de configurar una interconnexió amb Escaldes-Engordany i se n'està plantejant una altra amb Sant Julià de Lòria.

Informa: Pilar Candel
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.