Els grups del Govern busquen mecanismes per lluitar contra la problemàtica dels joves amb addiccions i trastorns de conducta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Afers Socials té oberts 272 dossiers de joves amb problemàtiques diferents. Una quarantena són qualificats de greus amb problemes de conducta i addiccions, que necessiten d'una resposta més ràpida. Aquesta problemàtica creixent ha fet que els grups parlamentaris que donen suport al Govern s'hi hagin volgut implicar. Una implicació que passarà per la redacció en un termini de dos mesos d'una proposta d'acord i també amb dotar de més recursos econòmics el Govern a través de crèdits extraordinaris per fer-hi front.

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern volen una implicació directa respecte de la creixent problemàtica de joves en risc d'exclusió i addiccions. Aquest dimarts s'han trobat amb els ministres de la taula específica. La voluntat de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos és aportar l'ajuda necessària des del legislatiu. Per això es marquen dos mesos per redactar una proposta d'acord per ajudar a resoldre una situació que preocupa. També amb la possibilitat d'aprovar crèdits extraordinaris per dotar de més recursos el Govern. "Per exemple si detectem que hi ha un problema d'un canvi legislatiu, el podem fer nosaltres o treballar conjuntament. O treballar en un crèdit extraordinari per contractar més personal en una àrea determinada: això també pot ser debatut separadament", considera el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat.

En nom dels tres grups Carles Enseñat ha explicat que han detectat dos eixos, el de la necessitat de més equips humans i el de la millora en els plans i protocols d'actuació. Defensen que els plans de prevenció de les escoles es dirigeixin a infants més joves i que el seguiment dels casos es mantingui fins a la reinserció. També la necessitat de potenciar la coordinació entre agents de circulació i policia per a una detecció millor.

Precisament aquest dimarts s'ha incorporat el psiquiatre assessor que ha d'ajudar en la confecció del pla nacional de salut mental i addiccions. Pere Bonet, que ja havia estat relacionat amb Salut Mental, treballarà a tots els nivells. El ministre de Salut, Joan Martínez, ha avançat que "posarà el focus tant amb els problemes de salut mental clàssics i tradicionals que tenim sempre i que son més o menys estables dins de la població, com d'aquest fet que és emergent dels últims anys que son les addiccions sobretot en la gent jove".

La seva contractació tindrà una durada d'un any renovable i també col·laborarà en la part de psicologia de la cartera de serveis, un aspecte que també haurà d'ajudar a tractar la problemàtica d'aquests adolescents.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.