Guillermo Cervera: "No es pot entendre un projecte com el Museu Carmen Thyssen sense el públic local"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Després de dos anys i mig des de l'obertura, el Museu Carmen Thyssen compleix un dels objectius que es va marcar, implicar la societat. Així ho ha dit a l'"Obert per vacances" el director artístic, Guillermo Cervera. Un altre dels aspectes que distingeixen el museu és la col·laboració amb espais similars. La més recent, amb el museu d'art de Gloucester, a Boston.
El Museu Carmen Thyssen sempre ha apostat per la diversitat en les seves propostes, que el converteixen en un espai que vol ser original i diferent.
Després de dos anys i mig de vida, i de ser guardonat internacionalment en diverses ocasions, el director artístic del Museu, Guillermo Cervera, creu que s'està aconseguint un dels objectius principals, implicar el públic del país. Ho ha explicat al programa d'RNA '"Obert per vacances", on ha dit que "no es pot entendre un projecte d'aquesta mena sense arribar al públic local". Vol, afegeix, "que la gent d'Andorra pugui participar al màxim en les activitats que fem". "Abans o paral·lelament a voler internacionalitzar-lo, has de fer que localment s'entengui i s'accepti".
En aquesta línia col·laboren amb altres museus, com és el cas del museu d'art de Gloucester, a Massachusetts. Ho han fet amb una obra del pintor Wislow Homer que té una història peculiar, ja que en el seu moment el mateix artista la va dividir en dues parts que durant cent anys han estat separades. Una forma part de la col·lecció Carmen Thyssen i fa uns dies les dues peces van poder ser exposades a Boston.
El museu prepara una nova exposició, que segons ha avançat Guillermo Cervera proposarà com a tema central la interrelació entre obres d'artistes diferents amb algunes escultures.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Raül Pereiro
Torna a escoltar l'entrevista a Guillermo Cervera a l'Obert per Vacances, a la carta: