L'habitatge cronifica la situació dels usuaris de Càritas, que en va atendre 1.300 el 2022

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Càritas va atendre l'any passat 1.301 persones. Unes xifres semblants a les d'abans de la pandèmia.

Pel que fa a les problemàtiques, el 8% dels que hi van recórrer ho van fer per temes relacionats amb la situació de l'habitatge. Es troben amb casos de persones que, tot i tenir un sou, no poden fer front al lloguer.

El president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, constata que moltes vegades ajuden amb els aliments perquè els usuaris puguin pagar l'habitatge. "Andorra és un país benestant. Hi ha poquíssima gent que necessiti ajudes per a l'alimentació, però moltes vegades nosaltres fem ajudes per l'alimentació a gent que segurament se la podria pagar, però, per contra, ho fem perquè puguin tenir uns estalvis per poder pagar l'habitatge. Això no és una cosa nova, fa anys que ho fem".

Des de Càritas també han constatat situacions de vulnerabilitat, de persones que han de recórrer al rober o bé al banc d'aliments per la situació del mercat immobiliari. 

Perfil de persones ateses

Pel que fa al perfil de persones ateses, prop de la meitat, el 44%, és gent que es troba en situacions de soledat o bé amb una xarxa molt feble. I per aquest motiu, és referma la preocupació de Càritas en aquest aspecte. Així ho creu la coordinadora de Càritas Andorrana, Txiqui Bruna, que defineix qui són els que més pateixen.

"Quan anàvem parlant de persones adultes amb una formació relativament baixa. Conseqüentment amb dificultats per aconseguir feines en condicions. És un col·lectiu una mica relacionat amb les persones que viuen amb les pensions. És un col·lectiu que si a nosaltres ens diguessin de viure una setmana així, no ho aguantaríem."
Txiqui Bruna, coordinadora de Càritas Andorrana

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.