L'habitatge, la principal preocupació del pla nacional de la joventut

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La primera fase del Pla nacional de joventut exposa com a principal preocupació l'accés a l'habitatge. 400 joves han format part de les enquestes que permetran saber en detall les seves preocupacions. El Fòrum de la Joventut espera poder presentar els resultats a principi del 2024. 

L'accés a l'habitatge és la principal preocupació entre els joves, seguida de la salut mental i la seguretat. Així s'intueix de les enquestes que el Fòrum de la Joventut ha fet a 400 joves pel Pla nacional de joventut. Tot i trobar-se encara en la primera fase, tenen una lleugera idea de quins seran els resultats. 

El director del Fòrum de la Joventut, Anthony Francome, detalla que "tenim una quantitat de joves molt gran que són incapaços d’emancipar-se abans dels 29 anys." I afegeix que, últimament, va a l'alça el retorn a casa dels pares.

Les conclusions permetran saber en detall el que pensen els joves i no només seran resultats quantitatius. Inicialment, la presentació dels resultats, era prevista al desembre, però des del fòrum esperen que sigui a principi d'any. També proposen que es tinguin en compte als joves al final del procés, com s'ha fet en la fase d'enquestes. Per a Francome, "els joves han de ser partícips" de tots els processos del pla.

La taula de joventut es tornarà a reunir el 20 d'octubre per tractar de forma exclusiva el pla i iniciar la segona fase. 

Informa: Neus Vila
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.