Els habitatges per a persones amb problemes de salut mental a l'edifici Solà d'Enclar es preveu que estiguin enllestits a final d'any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Salut preveu que els habitatges de suport assistencial per a persones amb problemes de salut mental a l'edifici Solà d'Enclar, on també hi ha el CREI, estiguin enllestits a final d'any. Fa tres setmanes el Govern adjudicava per més d’un milió els treballs que s'han de fer a l'immoble. 

Responsables del ministeri han fet aquesta setmana una visita d'obra. Aquest servei es trobarà en dues de les plantes de l'edifici, l'estructura i façana de la qual ja estan acabades, però falta reformar i adequar les estances interiors i els espais comuns.

A una de les plantes hi anirien aquelles persones que requereixen un nivell de suport més gran, distribuïdes entre 9 i 12 habitacions amb espais comunitaris. S'ha pensat que l'assistència de professionals, com ara un psiquiatre, un psicòleg, un treballador social i un educador social, sigui per hores i en funció de les necessitats. A l'altra planta hi anirien els pacients que requereixen un nivell d'atenció més baix i en lloc d'habitacions es dissenyaran cinc pisos totalment equipats, que també tindran espais comuns. 

L'objectiu del ministeri és que siguin pisos personalitzats i transitoris, on els pacients puguin estar-hi uns mesos, sempre tenint com a prioritat el foment de la vida autònoma i independent. S'hi podran acollir persones que es trobin ingressades a centres fora d'Andorra. Aquesta era una de les reivindicacions més importants del teixit associatiu del país i usuaris de pisos tutelats, del centre de salut mental o la Unitat de Conductes Addictives de l'hospital. 

Observatori de salut mental i addiccions

Seguint en matèria de salut mental, l'executiu continua desplegant el Pla integral de salut mental i addiccions, el PISMA i, per exemple, ara mateix treballant en la creació d'un Observatori de salut mental i addiccions que permeti recollir i concentrar dades en la matèria. Un procés que, des del ministeri de Salut, diuen que és llarg i complex i que necessita de la participació de tots els professionals que hi treballen. Ja s'ha arribat a un acord respecte les dades bàsiques que ha de tenir aquest observatori. El següent pas és compartir-les amb tots els experts, tan del SAAS com de fora, per recollir les seves apreciacions, ja que seran els responsables de bolcar tota la informació. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.