Hi haurà comissió d'investigació al Consell per l'afer de les pensions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Voluntat de transparència i per aclarir el que ha passat en l'afer de la CASS. Els parlamentaris aposten per tirar endavant una comissió d'investigació. Ara bé, retrets encreuats entre majoria i oposició sobre si se'ls va traslladar o no l'abast de la qüestió. 

"Per nosaltres és important que sigui el Consell General que dugui a terme aquest debat intern, que condueixi la investigació i no el consell d'administració de la CASS que és part afectada. És fàcil que ens trobem en una situació de conflicte d'interès del consell d'administració de la CASS".

Cerni Escalé, president grup parlamentari Concòrdia.

"La voluntat de plantejar aquesta arquitectura és per arribar fins a on calgui en cas que sigui necessari. Si es desprenen responsabilitats, la nostra obligació com a consellers generals és fer les actuacions que s'escaiguin per depurar-les".

Judith Casal, presidenta grup parlamentari Socialdemòcrata.

Una comissió que han ratificat els grups de la majoria i que circumscriuen a la compareixença del president del consell d'administració de la seguretat social que tindrà lloc dijousDivendres, en roda de premsa, la CASS reconeixia l'error en el control d'un tipus de pensions d'invalidesa.

"Ens hagués agradat que abans de fer la roda de premsa la CASS hagués vingut al Consell a explicar-ho.

Jordi Jordana, president del grup parlamentari demòcrata.

La condonació del deute va ser aprovada via esmena al pressupost general i ha aixecat polseguera. Tot i que el treball en comissió per a la llei dels comptes generals havia finalitzat, es va decidir per unanimitat reobrir el text per introduir-hi la condonació del deute.

"Em van entabanar. No puc dir altra cosa. Realment la comissió legislativa de Finances, amb el tema del pressupost, s'ha tramitat amb un temps rècord".

Víctor Pintos, conseller general no adscrit.

"Tots la vam voler reobrir exactament amb la informació que disposàvem, a qui ningú se li va explicar altra cosa del que ens havien dit que era".

Carles Naudi d'Areny-Plandolit, president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos.

La majoria afirma haver-se'n assabentat el 23 de gener, en una reunió amb el cap de Govern. Els parlamentaris han destacat que va prevaler que afectés un col·lectiu vulnerable al qual no se'l podia fer responsable d'un error de la parapública. 

Informa: Caterina Vidal - Ariadna Guiu Vila
Imatges: Kevin Ribeiro - Ricard Tenza - Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.