Higini Cierco: "A BPA vam tancar comptes d'evasors fiscals espanyols com Pallardó abans de la intervenció"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Higini Cierco ha assegurat que el 2011 BPA va tancar comptes de sospitosos d'evasió fiscal com l'empresari Rafael Pallardó. Ho ha fet com a testimoni del judici de la causa primera de BPA on s'acusa una vintena de gestors bancaris d'haver blanquejat uns 70 milions d'euros del grup xinès de Gao Ping.

Els màxims accionistes de BPA, els germans Cierco, han declarat aquest dimecres matí en el judici que ha de determinar si l'entitat va fer blanqueig de capitals. Higini Cierco ha afirmat que el 2011 van tancar els comptes de Rafael Pallardó per les seves pràctiques d'evasió fiscal a Espanya. Aquest empresari feia d'intermediari del grup xinès de Gao Ping i hauria dipositat a BPA uns 70 milions d'euros. Per aquest motiu, s'acusa una vintena de gestors bancaris de blanqueig de capitals. 

Higini Cierco ha dit que el 2011 van constatar que si volien actuar a Espanya a través de la seva filial, Banco Madrid, havien de deslligar-se de pràctiques relacionades amb l'evasió i el frau fiscal cap a Andorra. També ha recalcat que cap persona del seu cercle coneixia l'empresari valencià abans del 2015 ni havia fet amb ell compensacions econòmiques, intercanvis de diners en efectiu, a l'exterior del país. En aquest sentit, Ramon Cierco ha coincidit amb el seu germà i han afirmat que no coneixien Pallardó.

Higini Cierco, a més, ha recordat que abans de la intervenció del banc va patir pressions de policies espanyols per aconseguir els comptes de polítics catalans com Jordi Pujol.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.