Hisenda accepta la nul·litat de les sancions pel model 720, que permetria aflorar pisos buits d'espanyols a Andorra

La hisenda espanyola ha acceptat l'anul·lació de les multes imposades als que tenen béns no declarats a l'estranger, incloent-hi Andorra. Es tracta de l'anomenat model 720.

Això permetria aflorar milers de pisos de residents espanyols. Aquests no havien sortit al mercat per por dels propietaris a sancions de l'agència tributària, multes que podien arribar al 150% del valor no declarat a hisenda.

L'organisme compleix d'aquesta manera una sentència del gener del 2022 del Tribunal de Justícia de la UE i ja està començant a retornar els diners d'aquestes sancions.

La situació ha estat present en el debat públic del Principat en els darrers anys. Diferents forces polítiques havien parlat de la necessitat d'acordar amb Espanya una solució per la gran quantitat d'actius del país veí bloquejats al Principat per por a les fortes multes. Finalment, no ha estat necessari perquè la Unió Europea és qui ha obligat Espanya a eliminar aquest procediment sancionador. I la raó és que considerava que s'havia vulnerat el dret a la lliure circulació de capitals.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.