Una història sobre el dol ajudada pel Quixot s'emporta el Carlemany

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Gisela Pou ha estat la guanyadora del Premi Carlemany. L'ha rebut per la novel·la el 'Retorn a Douglas Row', on la protagonista fa un particular viatge per superar un dol que la portarà a un passat que es repeteix. 

L'escriptora i guionista de televisió Gisela Pou ha recullit el bust de l'emperador Carlemany pel reconeixement a 'Retorn a Douglas Row'. Un llibre que fomenta la lectura entre els joves i que fa sis dies que és a les llibreries amb el segell de Columna.

Per ella, la clau són els personatges. "Quan el lector entra en el personatge, quan un personatge és versemblant perquè l'has estat construint a partir de petits detalls i de debò, allò funcionarà", afirmava la guanyadora del Premi Carlemany.

'Retorn a Douglas Row' tracta d'una noia, l'Alícia, que torna al petit poble d'Escòcia on vivia amb la família i que va perdre en un accident d'avió. Disposada a tancar un cercle vital, es trobarà el seu amic de sempre i el llibreter de la peculiar llibreria Leaky's, que assegura que el Quixot se li ha escapat del llibre. Això esdevindrà una manera de connectar amb el poder dels llibres i la imaginació i, de retruc, amb la seva mare. Així ho explicava la mateixa Pou:

"Interessa molt el Quixot com a personatge universal i com a primera novel·la de la història. El Quixot a més és un personatge boig de tant llegir. Ell continua estant a casa seva i continua revivint episodis dels que hi ha en el llibre i això em va molt bé per a la història perquè la nena també ha llegit Quixot. Això és el que fa de connexió amb la mare"

Gisela Pou, guanyadora del Premi Carlemany

La història que va néixer en un viatge a Douglas Row ara s'emporta la tretzena edició d'aquest guardó que el ministeri ja pensa a donar-li un altaveu major del que té. 

La novel·la escollida entre les dues finalistes de 29 manuscrits presentats ha estat triada pel Consell lector format per alumnes i professors de diferents escoles. Aquest dimecres l'autora amb la novel·la visitarà alguns centres. 

El Govern vol anar més enllà amb el premi

Per això, vol encetar converses per donar-li encara més visibilitat entre el públic juvenil. El director de Promoció Cultural, Joan Marc Joval, ha assegurat que ho han de parlar amb Columna Edicions de Grup 62. "Hem de veure com donar-li més comunicació, renovar-lo i donar més participació als joves, donar-li una volta."

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Kevin Ribeiro 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.