Un hivern més fred i les tensions geopolítiques amenacen l'estabilitat dels preus de l'energia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un hivern que es preveu més fred que l'anterior i les tensions geopolítiques mundials poden tenir una incidència en el preu de l'energia. De moment, no es té en compte una pujada de tarifes, però els mesos que resten fins a final d'any marcaran la tendència.

El preu de l'energia es mantindrà, de moment, tot i que els mesos que resten per a la finalització de l'any seran decisius. Es preveu un hivern més fred, per tant, un major consum. FEDA té assegurada fins al 2030 la major part de l'energia que s'importa.

"Quatre o cinc graus a l'hivern ens canvia molt la demanda, un 10-15% de més."

Albert Moles, director general de FEDA

La geopolítica pot marcar la diferència entre mantenir o augmentar el rebut. Situacions com la guerra d'Ucraïna o altres conflictes poden fer fluctuar el preu en qüestió de setmanes.

Les previsions apunten que FEDA tancarà l'exercici amb 24 milions de beneficis, un 30% dels quals, uns vuit milions, aniran directament a les arques de l'Estat, però són previsions del mes de juny que poden variar en els dos mesos que resten per a acabar l'any.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.