Horitzó legislatura: despenalització de l'avortament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La despenalització de l'avortament és un dels eixos clau del Govern que creu que podria arribar a mitjan 2025. El ministre Ladislau Baró creu que el diàleg ha de ser pausat i sense temps marcats.

El camí per a la despenalització de l'avortament és estret, però existeix. Així ho ha reconegut el ministre Ladislau Baró en una compareixença pública al Consell General. Precisament, és un camí estret perquè només permetria eximir de responsabilitat penal a la dona i no realitzar interrupcions voluntàries de l'embaràs al país. Baró ha expressat també que no és un camí excessivament llarg, ja que legislativament parlant segurament només suposaria la modificació del codi penal.

Ara bé, ha estipulat que el recorreran de la mà amb la Santa Seu i el Copríncep episcopal sense pausa, però tampoc amb pressa. "Aquesta legislatura pot ser un bon moment per fer-ho", ha dit el ministre.

Un tema que també han abordat amb la part francesa. De fet, Baró ha destacat que el copríncep francès ha mostrat una sensibilitat especial en la temàtica. Ara bé, sense pressions.

 "Però ja veiem el context amb el qual ell es mou en la política francesa i europea. Les declaracions que fa i el seu plantejament".

Ladislau Baró, ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats.

De fet, Macron va manifestar la voluntat de fer del dret a l'avortament un dret constitucional a França

El que es dona per descartat és dur a terme interrupcions al país. Perquè aniria en contra del manteniment del coprincipat, una de les voluntats de l'executiu. Ara bé, "s'ha de veure el mecanisme que permet atendre els drets sexuals i reproductius de la dona. I els drets de la dona en general", ha contemplat el ministre.

Un camí que es va iniciar abans de la visita del cardenal Parolin, amb qui es vol seguir dialogant sobre la qüestió. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Eric Escabias - Nil Forcada - Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.