L'hospital constata la dificultat per incorporar metges estrangers a la plantilla

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Incorporar metges estrangers en plantilla no està sent fàcil per al SAAS. Des de la direcció s´apunta el fet que Andorra no és dins la UE i que després costa reprendre la carrera professional al país d´origen. Això ha dificultat cobrir les mancances de ginecòlegs i otorrinolaringòlegs. Situació que hauria d´estar corregida a la tardor.

Dimecres el BOPA publicava un edicte per a una plaça de ginecòleg a l'hospital perquè l´anterior convocatòria havia quedat deserta. El director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, explica que com a mínim dos ginecòlegs es presentaran al concurs, amb la qual cosa la necessitat hauria de quedar coberta. Reconeix, però, que costa trobar metges estrangers que vulguin venir a treballar a Andorra perquè "desplaçar-se té les seves dificultats, ja que Andorra està fora de la UE i la carrera professional d'un metge es veu truncada perquè és difícil el retorn al seu país". Fa referència especialment a la maca d'otorrinolaringòlegs durant el darrer any.

Precisament el servei d´Otorrinolaringologia també hauria de quedar cobert a la tardor, ja que recentment s´ha convocat un concurs al qual s'ha presentat una metgessa de la qual diu tenir "molt bones referències". També "s'ha reincorporat el doctor Ortega i hi ha un altre metge per compte propi". Martínez Benazet ha explicat que "també s'obriran concursos per a la incorporació d'algun metge de cures intensives".

Per capgirar la dificultat de trobar professionals el SAAS ha impulsat aquest estiu les estades orientatives. Estudiants de medicina han conegut el funcionament de l´hospital i les seves especialitats. Objectiu: assegurar el relleu mèdic a mitjà termini.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.