L'hotel Casamanya tindrà un cost de 4 milions i serà un espai de fusió entre paisatge i patrimoni

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'hotel Casamanya, la futura seu del ministeri de Medi Ambient, es convertirà en un espai on la natura i l'evocació de la història seran protagonistes. Així ho ha avançat l'arquitecte guanyador del concurs per a la reforma de l'edifici, que tindrà un cost de 4 milions. Si es compleixen els terminis, estarà a punt abans que acabi la legislatura.

Simbiosi entre paisatge i patrimoni. Aquest és el nom del projecte guanyador per a la reforma de l'hotel Casamanya, en les dependències del qual s'ubicarà el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, a més d'allotjar dependències del comú i el quart. Es mantindran les dues façanes principals i en la zona annexa es construirà una plaça pública de 750 metres quadrats, similar a un bosc, amb arbres i plantes pròpies.

"Volem generar una topografia en què aquest espai no sigui una plaça dura, sinó que sigui tou i on la gent pugui fer estades", ha explicat Miquel Mercé, arquitecte guanyador del concurs.

Interiorment, l'edifici acollirà estances molt obertes, on la llum i les plantes seran predominants. És segur que la planta baixa es destinarà a les dependències del quart, mentre que el repartiment de la resta encara s'ha de definir.

Raül Ferré, ministre de Territori i Urbanisme, considera que el que s'ha volgut fer és "preservar molt la identitat que té l'edifici". I ha afegit que "guardar i valorar el patrimoni del país és el que buscàvem".

Si es compleixen els terminis la licitació de les obres, que tindran un cost de 4 milions, es podria aprovar el primer trimestre de l'any vinent i podrien estar acabades abans que s'esgoti la legislatura.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Govern d'Andorra / David Moreno, Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.