Els hotels reben ja més reserves que cancel·lacions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A més d'hotels del Pas de la Casa que ja han obert amb l'arribada dels primers turistes francesos, alguns més d'altres parròquies, encara que molt comptats, ja també han entrat en funcionament. Amb tot, la immensa majoria, no reprendran l'activitat fins que es permeti l'entrada de turistes espanyols. Els hotels reben ja més reserves que cancel·lacions.

Al Pas de la Casa els hotels que només funcionen a l'hivern romanen tancats, però altres ja han començat a obrir amb l'entrada des de dilluns de ciutadans francesos i fins i tot han tingut molt bones ocupacions aquest cap de setmana i amb clients no només d'Occitània sinó també d'altres regions més llunyanes.

Més enllà del Pas de la Casa, tot i que són pocs, alguns hotels també ja han obert. És el cas de l'Aston, d'Andorra la Vella, que reprenia l'activitat aquest dijous.

Altres, com el Mercure, que no ha arribat a tancar durant la pandèmia, ha començat a rebre hostes francesos aquest cap de setmana.

Amb tot, la majoria d'establiments, no preveuen obrir fins que Espanya permeti l'entrada de turistes, indica el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, cosa que a priori no passarà fins a l'1 de juliol.

El sector detecta un creixent interès de la clientela, que vol saber quan obriran la majoria d'hotels. Es reben ja més reserves que cancel·lacions i els percentatges d'ocupació per al juliol i l'agost ja superen el 30%, assegura Pujol.

La Unió Hotelera espera que aquest canvi de tendència permeti salvar l'estiu. La idea és aguantar els mesos de setembre i octubre, tradicionalment fluixos, amb el desig que nevi aviat per poder arrencar al novembre una temporada d'hivern que malgrat l'efecte de la pandèmia esperen bona.  

Informa: Gerard Gort
Imatge: V.Bellot-F.Montero-X.Moreira

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.