L'IAD planteja prohibir el mòbil fins als 16 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Institut de la Dona creu que seria idoni estudiar la prohibició de l'ús del mòbil fins als 16 anys, ja que són les dones joves qui més pateixen l'assetjament sexual sobretot a través d'aquests dispositius. També planteja augmentar fins a la mateixa edat el consentiment per tenir relacions sexuals.

L'assetjament afecta, sobretot, les dones i cada vegada a una edat més primerenca. A més, utilitzant noves tecnologies. Per això, des de l'Institut Andorrà de la Dona es planteja que la utilització del mòbil es prohibeixi fins als 16 anys, seguint el model que es vol instaurar a Espanya. Una proposta que ha sorgit durant la compareixença de la secretària general de l'entitat davant la comissió legislativa d'Afers Socials per presentar l'informe del 2023 de la situació de les dones.

"Demanem que hi hagi algun tipus de normativa sobre la utilització de les dones pel que fa al sexisme, l'assetjament. Així, s'ha de legislar més del què hi ha ara i s'ha d'afinar."

Montserrat Ronchera, secretària general de l'Institut Andorrà de la Dona

Una altra de les propostes presentades implica incrementar en dos anys, fins als 16, el consentiment legal per tenir relacions sexuals, com han fet altres països.

"Demanem el mateix que han fet països com Luxemburg, Bèlgica, els Països Baixos. el Regne Unit o Noruega. Van fer el pas de posar el consentiment per mantenir relacions sexuals a 16 anys i de manera expressa i clarament."

Montserrat Ronchera, secretària general de l'Institut Andorrà de la Dona

La conciliació familiar és un altre aspecte en què les dones hi surten més perjudicades i que també requereix mesures correctores, segons l'informe. L'Institut de la Dona creu que cal treballar per instaurar la paritat total en els llocs de direcció i de comandament al sector privat i públic.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.