Ibaya ens obre la seva cuina per viure com és sopar en un restaurant d'Estrella Michelin
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Jordi Grau ens obre les portes del restaurant Ibaya a Soldeu just després d'aconseguir una estrella Michelin. Un apat a l'establiment es converteix en tota una experiència culinària.
Estrella Michelin per al restaurant Ibaya de Soldeu, un guardó gastronòmic que el Principat no tenia des del 2009. El xef, Jordi Grau, va rebre el premi a la gala anual de la prestigiosa guia. Grau va tornar l'any 2019, amb Francis Paniego, per iniciar un projecte que es va veure aturat temporalment per la pandèmia com ens explica el propi Grau:
'Vam decidir que aprofitaríem aquest inconvenient que la vida ens havia plantejat per tornar més forts. El 2 de juliol del 2020 vam tornar a obrir les portes, després de parar i apagar focs. Hem intentat estar cada dia més forts, no hem parat mai, hem estat allà. Això més que un objectiu ha acabat sent una conseqüència de'
El restaurant ofereix un menú degustació d'onze plats on els clients no passen tot l'àpat en la mateixa taula.
'L'experiència comença en una zona inicial on fem uns primers aperitius asseguts, una mica com si estiguéssim en un bar o en una barra, fent un vi'
El cap de cuina fa un aperitiu davant els clients i els explica els ingredients de les elaboracions i la intenció dels plats.
'I després les persones acaben a la taula on fan la part final del menú en si'
Una experiència completa amb la cuina oberta com un dels punts forts del restaurant. Aquí els comensals poden gaudir dels diferents plats que s'elaboren amb productes de temporada.
I ara, el principal objectiu és seguir amb el projecte, consolidar-lo i seguir millorant dia a dia.
Informa: Roser Puigbò
Imatges: Nil Forcada