Els importadors i distribuïdors de carburants destaquen que s'ha recuperat el diferencial de preu amb Espanya i França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb la retirada de les subvencions a la compra de carburants a Espanya i França, Andorra ha recuperat el diferencial. Així ho constata l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants. Al Principat el litre de benzina és 20 cèntims més econòmic a hores d'ara que a Espanya.

Els conductors espanyols i francesos paguen més per la benzina que fa un any i el motiu és l'eliminació dels descomptes per omplir els dipòsits. Això ha estat una bona notícia per a les benzineres andorranes perquè han recuperat el diferencial que es tenia abans de l'esclat de la guerra d'Ucraïna.

Així ho ha confirmat el president de l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants, David Porqueres. "Una vegada que ja no hi ha els descomptes sobre les benzines i el gasoil els diferencials amb Andorra s'han recuperat als nivells que teníem abans de la crisi i abans de l'inici de la guerra a Ucraïna".

En aquest sentit, ha considerat que la diferència en l'actualitat és "al voltant de 20 cèntims pel litre. Andorra és al voltant de 20 cèntims més econòmic que a Espanya i amb França són 40 cèntims".

El sector constata que ara els preus són més barats que fa uns mesos. Porqueres ha defensat també la gestió que en fan. "Nosaltres treballem amb uns marges que són els que ens fan falta per fer funcionar la nostra activitat, però no aprofitem quan puja ni aprofitem quan baixa. Sinó simplement ho repercutim al consumidor".

Amb tot, ha constatat que ara per ara "podem dir que som més barats que fa 1 any. Pràcticament des del punt més àlgid que es va arribar al final del juny, avui en dia les benzines a Andorra estan un 20% més econòmiques i el gasoil un 30%".

Els analistes pronostiquen una tendència alcista del preu del petroli, que es traduiria en un increment del preu dels carburants. 

Informa: Pere Moliné
Imatges: Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.