La inflació, per sota del 2% per primer cop en tres anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'IPC avançat del mes de setembre torna a situar la xifra per sota del 2%. Si es confirmés el càlcul previ, disminuiria quatre dècimes respecte al mes d'agost, que va ser del 2,1%. La tendència ha estat a la baixa al llarg del darrer any, tot i que és la davallada més important des de fa mesos. Des de la postpandèmia no s'observaven xifres similars. 

El motiu principal seria el descens del preu dels carburants, a més de la moderació del cost de l'energia, que han ajudat a controlar l'índex. Per contra, l'augment del cost de la roba i les sabates després de les rebaixes ha ajudat a apujar-lo.

L'IPC avançat d'Espanya és inferior a l'andorrà i se situa a l'1,5%, i la davallada seria de vuit dècimes respecte a l'agost. En el cas de França, se situa a l'1,2%, i la disminució seria de sis dècimes.

Per tant, els països veïns han enregistrat una inflació inferior a l'andorrana durant el mes de setembre. A escala europea, aquesta desacceleració de l'economia s'espera que comporti també una reducció dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu. 

Informa: Pilar Candel

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.