Els ingressos a la duana per importacions segueix creixent a l'agost sumant 23,5 milions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La tendència a l'alça dels ingressos de la duana per importacions es manté a l'agost. Finances ha recaptat més de 23,5 milions per les taxes aplicades a l'entrada de mercaderies, un 23% més que al mateix mes del 2021. La dada acumulada del que portem d'any representa una quantitat rècord.

Així ho palesen les xifres publicades per Finances. La recaptació dels vuit primers mesos per taxes d'importacions de productes ha registrat una dada mai vista. Entre gener i agost es van ingressar prop de 150 milions, doblant la quantitat assolida l'any passat. La reactivació de l'activitat econòmica podria ser una de les causes. Una altra, l'encariment dels productes que, de retruc, provoca un augment de l'impost.

Si ens fixem en les diferents partides, la del tabac continua sent cabdal. El mes passat va generar un 20% més d'ingressos a l'Estat amb més de 12 milions. Amb gairebé la mateixa proporció va augmentar la recaptació per la importació de begudes que va ser de 876.000 euros.

També creixen les partides relacionades amb la taxa que grava les importacions de combustibles minerals i altres mercaderies. De fet, aquesta darrera, ha estat la que més ha augmentat amb un 31% i 4,5 milions d'euros.

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.