La instal·lació d'aires condicionats a Andorra comença a ser una realitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'augment de la temperatura els darrers anys és un fet, i és que Andorra no acostumava a superar els trenta graus durant l'any. Ara, però, la intensa calor du les persones a comprar productes per refrescar les cases.

Les temperatures han tornat a assolir un rècord aquest estiu: pel cap baix en vint-i-dos dies s'han superat els 30 graus. Tanta calor ha portat moltes persones a comprar productes per combatre-la.

"Ha sigut una temporada atípica, perquè la campanya ha durat gairebé 20 dies. En 20 dies s'ha venut més que l'any passat en dos mesos."

Ferran Muñoz, gerent Andorra Free Market

Anys enrere, la compra d'aires condicionats no era habitual. Els ventiladors portàtils ajudaven a combatre la canícula. Ara, però, cada vegada més, l'opció és instal·lar aires condicionats per preparar-se per a altres estius, que es preveuen més i més calorosos.

Les botigues d'electrodomèstics estimen que els beneficis han augmentat un 20%, gràcies a la inversió que suposa la instal·lació del sistema d'aire condicionat. Algun establiment, fins i tot, ha tingut problemes d'estoc per la forta demanda.

"Hi ha hagut algun moment que ens hem quedat sense estoc, però bé, en 2-3 dies hem tingut estoc de nou. Hem tingut alguns dies coixos i haver de fer fins i tot una llista d'espera."

Maria Domingues, dependenta Cúbics Electrodomèstics

A poc a poc, el canvi de consum del ventilador a l'aire condicionat es converteix en realitat. Això suposa un augment en l'import de la compra, ja que les xifres poden variar entre 150 i 700 euros.

A la despesa, s'hi ha d'afegir el cost de la instal·lació i l'augment de preu en la factura d'electricitat. No tothom, però, opta per la instal·lació d'aire.

La instal·lació d'aires condicionats, per tant, encara és poc habitual a Andorra. Però si la temperatura segueix a l'alça durant els propers estius, la tendència a comprar-ne serà més freqüent.

Informa: Liam Pallarés

Imatges: Javier Martín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.