Instal·lar antenes de SUM al llarg del territori, proposta per fer més efectiu el servei quan es separi d'Urgències
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Separar totalment les Urgències de l'hospital del SUM és complicat, ja que els dos serveis estan estretament vinculats. Sí que es treballa per dotar de millors instruments cada un i perquè l'assistència sigui més ràpida, amb la instal·lació d'antenes en punts conflictius. Uns canvis, però, que dependran del proper Govern.
Una separació total d'Urgències i el SUM és impensable, segons ha manifestat el ministre de Salut. "Quan el SUM va a buscar un pacient a fora, el porta a Urgències. Hi ha d'haver forçosament una comunicació no només administrativa, sinó tècnica també. Ara bé, una separació entre funcionament i administració per dotar millor cadascun dels serveis dels instruments que necessita. No ens recolzem en la idea que el que no farà un farà ho l'altre, perquè estem veient que això pot donar peu a saturacions", ha explicat Albert Font, ministre de Salut.
Per tal que l'assistència sigui més ràpida, s'està treballant amb la idea d'instal·lar antenes de SUM al llarg de tot el territori, segons els nuclis poblacionals o zones de risc.
"Per exemple en zones on pot haver-hi accidents com a les pistes d'esquí o, fins i tot, hi pot haver antenes del SUM que siguin provisionals, en funció dels esdeveniments, que de fet ja n'hi ha. Seria una manera de funcionar, que s'ha de posar en nuclis de població o zones on hi pot haver problemes de trànsit", ha detallat Font.
Un canvi que quedarà en mans del proper Govern. Font diu que ho deixaran preparat, ja que per implantar-ho cal una situació més tranquil·la al servei d'Urgències, que difícilment hi serà abans que s'acabi la legislatura.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA