L'Institut Cervantes tindrà presència a Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Institut Cervantes s'instal·larà a Andorra a través d'una extensió del centre de Tolosa de Llenguadoc. Així ho ha confirmat el director de l'organització pública espanyola, Luis Garcia Montero, que ha assegurat que les primeres activitats culturals es programaran a partir de la tardor.
Tot plegat s'aprovarà en un parell de mesos per part del consell d'administració de l'institut, que també començarà a programar activitats culturals, de certificació de llengua castellana i indagar en les possibilitats de col·laborar amb la xarxa escolar.
Introduir l'Institut Cervantes a través d'una extensió d'un centre ja existent és el primer pas per poder, en el futur, crear una seu independent. Garcia Montero ha destacat "l'interès de visitar Andorra per a consolidar una presència estable, oferir al Govern la nostra xarxa al món i ser útils en la cultura andorrana". Al seu torn, l'ambaixador Àngel Ros ha argumentat que "crear un centre de l'Insitut Cervantes reforça el futur d'aquesta relació".
Luis García Montero es mostra satisfet per les reunions que ha dut a terme aquest dimarts a la tarda amb el cap de Govern i les ministres d'Afers Exteriors i Cultura.
Assegura que des de l'executiu existeix la voluntat de col·laborar en la implantació de l'institut al Principat. Més enllà de la difusió de la llengua castellana, l'organització té l'objectiu de promoure l'intercanvi cultural no només amb Espanya, sinó amb tots els Estats iberoamericans.
El director de l'Institut Cervantes ha ofert aquesta tarda a l'ambaixada d'Espanya una conferència sobre la tasca i la història de l'entitat. Sota el títol "El español: memoria de futuro", la xerrada també ha destacat els reptes de futur de l'institut per consolidar el teixit diplomàtic cultural que s'ha desenvolupat els darrers trenta anys.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Pere Besolí
Imatges cedides: Institut Cervantes