L'Institut Cervantes tindrà seu pròpia a Andorra en els propers dos o tres anys
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Institut Cervantes tindrà una seu pròpia a Andorra en dos o tres anys i deixarà de dependre de Tolosa. Ho ha avançat l'ambaixador de l'estat veí del sud en la celebració institucional del 12 d'octubre.
L'Ambaixada d'Espanya ha tornat a celebrar un any després, la recepció oficial en el marc de la celebració de la Festa Nacional d'Espanya, tenint en compte que l'any passat no es va fer per culpa de la pandèmia. Hi han assistit una seixantena de convidats.
L'ambaixador d'Espanya al Principat, Àngel Ros, ha destacat que l'Institut Cervantes ja està plenament operatiu a Andorra. Va organitzar el primer acte la setmana passada amb la projecció de la pel·lícula "Estiu 93" als cinemes Illa Carlemany i la setmana entrant el director de l'Institut visitarà el país per tirar endavant els exàmens de la diplomatura de llengua espanyola, encara dependent de Tolosa.
Ros ha assenyalat que en dos o tres anys hi haurà una seu pròpia per al Cervantes, que s'ubicarà en "un espai específic al marge de l'Ambaixada". Tot i això, ha destacat que aquesta institució de moment està operativa dins la seu de l'organisme espanyol.
Ros ha avançat també que està intentant portar a Andorra un certamen de novel·la negra d'àmbit pirinenc que organitza l'Institut. Referint-se a altres qüestions, l'ambaixador ha assegurat que Espanya no pressiona per incloure les prestacions socials en el marc de l'acord d'associació amb la Unió Europea i, sobre l'aeroport d'Andorra-la Seu, ha indicat que el punt de control disposarà de policia quan s'hi facin vols regulars amb països de fora de l'espai Schengen.
La música, element central de la celebració
L'acte central de l'esdeveniment ha estat el concert de l'Orquestra de Cambra Catalana al Centre de Congressos, sota la direcció de Joan Pàmies. Ha interpretat peces d'Enric Granados, Manuel de Falla i Federico García Lorca.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Andreij Cristancho