L'Institut Ramon Llull farà un seguiment dels estudiants del Campus de llengua catalana
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Institut Ramon Llull vol fer seguiment dels estudiants que surten del Campus universitari de llengua catalana per saber si els estudis tenen una projecció més enllà dels crèdits universitaris. De fet, hi ha participants de l'última edició que asseguren que l'inclouran en la seva professió.
Van arribar dilluns i fins aquest divendres han participat en nombroses activitats culturals: visites a museus, espectacles, sessions de cinema i l'homenatge a Antoni Morell.
Aquesta ha estat una experiència que s'emporten. A la tornada molts continuaran els estudis de català amb la intenció d'incorporar-lo a la seva feina en un futur en què molts pensen en carreres culturals, relacionades amb la llengua o la comunicació.
L'estudiant de Mèxic Chui Guerrero explica que el primer que farà serà acabar els estudis de català perquè, diu, "m'agradaria treballar aquí". Nicolàs Gómez, de Colòmbia, assegura que amb el català ja seran 7 les llengües que parla i "les llengües són molt necessàries per la comunicació entre pobles". Anastasiia Kiseleva és de Sant Petersburg, és economista de professió, no lingüista, però diu que li agradaria "traduir textos del món dels negocis al rus". Cairo Braga, del Brasil, vol "treballar en continguts per internet, premsa i potser també traduccions".
Per l'Institut Ramon Llull aquests estudiants es converteixen en ambaixadors de la llengua. Ara el repte és saber quin encaix té el català en el seu recorregut professional. El representat de l'entitat, Ignasi Massaguer, explica que "se'ls vol fer seguiment i crear una comunitat". Afegeix que els països d'on provenen més alumnes són Regne Unit i Alemanya.
La divuitena edició del Campus de llengua catalana ha aplegat 31 participants. Des de la primera cita ja són 500 els alumnes que han passat per aquesta experiència.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro