Integrar molt més la veu de les persones amb discapacitat i les seves famílies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell està treballant en un pla de millora pels propers tres anys que compta amb la visió de diversos professionals i, com a novetat, d'usuaris i famílies. Una integració que, segons l'entitat, fins ara no s'havia tingut prou en compte i es vol potenciar.

Després de sis mesos d'anàlisi, la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell ha detectat dos aspectes importants a millorar de cara als propers mesos. Per una banda, es vol potenciar la comunicació tant interna com externa. I, en segon lloc, es vol comptar molt més amb la participació i la opinió tant de les persones usuàries, com de les seves famílies.

La directora de l'Àrea tècnica i de qualitat de l'ens, Montse Seivane, explica el canvi més important. "És veritat que tradicionalment es pensava que les persones amb discapacitat no podien realment dir el que pensaven i érem nosaltres els que decidíem per elles. Aquest canvi és el més important. Moltes vegades elles no reclamen aquest rol actiu perquè no saben que tenen el dret a reclamar-ho i és la nostra obligació donar-los aquesta veu".

Una veu que ha estat present en tot el procés d'avaluació segons ha explicat un usuari de la FPNSM. "Hi havia una taula plena de gent i cadascú deia la seva opinió i parlava a la seva manera. Així podríem aprendre més". I una mare d'una usuària, Imma Tomàs, considera que "hauríem de tenir més participació de la gent per poder posar en comú temes i propostes de millora". Seivane reconeix que s'ha tingut en compte a les famílies, però encara "ho podem fer molt més". Mandicó, per la seva banda, opina que això és una feina continua. "I això és un procés de treball, és una millora contínua, no és una cosa que s'ha començat i que s'acaba en sis mesos si no que és un procés continu de treball".

Que inclou una auditoria externa per part de la xarxa d'entitats espanyola Plena Inclusió. L'objectiu és enllestir el nou full de ruta a inicis del 2025. 

Informa: Laura Cugat

Imatges: Kevin Ribeiro 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.