Les intervencions de divises a la duana augmenten un 87%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La guàrdia civil va intervenir el 2013 més de 3 milions d'euros de divises a la duana, xifra que suposa un 90% més que el 2012. El nombre de paquets de tabac decomissats, en canvi, va baixar un 50%. Es van detenir 45 persones, tres andorrans, per contraban de tabac.

La guàrdia civil va intervenir el 2013 més de 3.150.000 euros en divises a la duana, xifra que representa un increment del 87% respecte del 2012. En aquest sentit es van detectar 116 infraccions de viatgers procedents d'Andorra que accedien a Espanya per la duana del riu Runer. La gran majoria dels inculpats eren espanyols, però també hi havia sis andorrans. La intervenció més important, segons ha explicat la Subdelegada del Govern a Lleida, Imma Manso, va tenir lloc el 9 d'abril durant la inspecció d'un autobús de la línia regular la Seu d'Urgell-Andorra.

Descens del nombre de paquets de tabac decomissats però augment de les infraccions administratives

Per altra banda el mateix cos armat espanyol va decomissar 272.000 paquets de tabac. La mercaderia ascendeix a 1.225.000 euros i suposa un descens del 44% respecte de les xifres del 2012.

El 2013 es van detenir per contraban de tabac 33 persones de nacionalitat espanyola, 7 portuguesos, 3 andorrans i 2 francesos. Disset formaven part de dos grups criminals que operaven a les comarques de Lleida i que es dedicaven a introduir i distribuir tabac de contraban des d'Andorra cap a diversos punts d'Espanya.

Informa: Pere Moliné/Agències

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.