Inversió de 400.000 euros per millorar el correu andorra.ad

Andorra Telecom posa fil a l'agulla per resoldre els greus problemes que hi ha hagut aquest estiu amb els correus electrònics del domini andorra.ad. El servei comptarà, a principi d'any, amb una nova plataforma. El servidor, que fins ara era extern, es traslladarà al Principat, i Andorra Telecom dedicarà 400.000 euros a aquesta millora. La nova plataforma, més segura, permetrà augmentar la capacitat del domini dels 50 Mb actuals fins als 1.000 Mb.

El domini andorra.ad gestiona 13.500 bústies de correu electrònic, amb un volum de 83 milions de missatges l'any. En els darrers mesos els correus han estat víctimes d'atacs informàtics. Un dels errors va fer que, per exemple, no es pogués accedir als correus des de fora de territori andorrà aquest agost. Un altre error en l'actualització del programa que gestiona el correu brossa provoca retard en el lliurament.

Tot plegat es resoldrà de manera progressiva entre la setmana vinent i principi del 2014. Ho ha explicat al Consell General el ministre d'Economia, a petició del conseller socialdemòcrata David Rios.

En aquest sentit, el ministre Jordi Alcobé també ha dit que "en aquesta actualització de nous equips e spodrà ampliar la capacitat de la bústia dels actuals 50 Mb fins als 1.000 Mb", "petites precisions", ha afegit, "per confirmar la necessitat de mantenir un correu actualitzat, segur, fiable i modern".

El ministre també ha explicat com s'han atacat els diferents problemes. Per exemple, s'han aplicat polítiques més restrictives en la creació de contrasenyes per als nous usuaris i "s'han comprat equips que, un cop instal·lats, haurien de solucionar els errors en el servei antispam" amb vista a la setmana vinent.

Informa: Xavi Palma

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.