La inversió estrangera creix significativament en la primera meitat de l'any, arrossegant xifres pendents del 2020
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La inversió estrangera autoritzada ha crescut considerablement tant en inversió directa com en immobles. En la primera supera els 400 milions i en la segona, els 80. Espanya i França segueixen sent els països que més inverteixen.
La inversió estrangera autoritzada ha crescut significativament en la primera meitat de l'any. Així es constata en les dades presentades pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha informat que l'augment es constata tant en inversió directa com en immobles.
En inversió directa s'han autoritzat aquest 2021més de 500 sol·licituds, per les 200 del primer semestre de l'any passat, amb un volum d'inversió de 444 milions d'euros. Aquesta xifra contrasta amb els 40 del 2020 o els 189 de fa dos anys, sense pandèmia.
Gallardo ha detallat que "segurament és part de la inversió que es volia fer el 2020 i que a causa de la pandèmia i les limitacions de la mobilitat es va posposar i s'ha traslladat a aquest 2021". Un fet que el ministre titlla de "bona notícia perquè és una inversió que no s'ha perdut sinó que s'ha desplaçat en el temps i que, per tant, el país l'ha acabat rebent igualment".
La inversió en immobles segueix la mateixa tònica, amb 213 autoritzacions per les 120 dels primers sis mesos de l'any passat, xifra important també tenint en compte el context de pandèmia.
El volum de la inversió en aquest 2021 supera els 80 milions d'euros, per 30 del 2020. La mitjana de la inversió és de 380.000 euros.
Espanya i França continuen sent els països que més inverteixen al país, seguits d'Andorra degut a les empreses que estan participades majoritàriament per socis no residents. La Gran Bretanya és el quart país, substituint la Xina.
Gallardo ha informat també que des del 2012 s'han generat uns 1.600 llocs de treball promoguts per la inversió estrangera formalitzada.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA