Investiguen possibles irregularitats en l'adjudicació del servei d'emergències de l'aeroport d'Andorra-la Seu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per esbrinar si hi ha hagut irregularitats en l'adjudicació del servei d'emergències als aeroports de Lleida-Alguaire i d'Andorra-la Seu d'Urgell. Així ho publica Ràdio Seu en el web, arran d'una informació recollida per l'Agència Catalana de Notícies.

La Fiscalia ha decidit obrir la investigació basant-se en un informe encarregat per una de les empreses que s'havia presentat al concurs. Un text que apunta que hi ha indicis de delictes de suborn a l'administració, malversació de fons públics i tràfic d'influències. 

Tot i que tota la informació no ha transcendit, entre les irregularitats, el document denunciaria que un mes abans de l'adjudicació del concurs, a l'aeroport de la Seu ja hi havia un vehicle d'extinció d'incendis de la companyia, Falck, que finalment ha estat l'adjudicatària del servei. Un fet que des del departament de Territori i Sostenibilitat es justifica. S'assegura que aquest vehicle no provenia directament de Falck, sinó que aquesta empresa l'havia venut a l'associació d'empreses químiques de Tarragona que després el va cedir a la Generalitat. Ja en el moment en què es va licitar el concurs, el sindicat Comissions Obreres va denunciar l'externalització dels serveis d'emergències de tots dos aeroports en considerar que no implicaria un estalvi econòmic.

Fins aleshores, el servei el feia els bombers de la Generalitat. 

Informa: Agències/A.Pifarré

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.