L'IPC condiciona la política pública d'habitatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les noves dades de l'IPC dictaran la política del Govern sobre la descongelació de lloguers. I és que la inflació ha aturat la posada en marxa d'una llei, ja redactada, que havia de facilitar l'accés a l'habitatge assequible. Així ho ha explicat la ministra Conxita Marsol al Consell Econòmic i Social. Una trobada on patronal i sindicats s'han mostrat disposats a consensuar les pujades salarials.

L'executiu ajorna la decisió de començar la descongelació de lloguers "progressiva" fins que es coneguin les noves dades de l'IPC. Hi ha preparada una llei de mesures d'ajut per garantir l'accés a habitatges assequibles durant aquesta legislatura. I, a partir d'aquí, la idea inicial era que els preus dels arrendaments els tornés a regular el mercat. Però ha entrat en escena el creixement de la inflació dels darrers mesos i el Govern prefereix esperar "l'IPC d'octubre per acabar de prendre la decisió definitiva respecte a aquesta llei", segons la ministra d'habitatge Conxita Marsol

L'USdA s'oposa a descongelar els lloguers

La Unió Sindical rebutja frontalment la descongelació de lloguers. Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA, lamenta que no se'ls hagi presentat "ni dit exactament com ha de ser aquesta descongelació quirúrgica. Jo crec que per anar bé, tal com està avui en dia l'assumpte en aquest país, no s'hauria de fer cap descongelació".

Aquest dijous s'ha reunit el Consell Econòmic i Social, on patronal i sindicats s'han mostrat disposats a arribar a un acord sobre les pujades salarials. A partir del març, a més, les empreses hauran d'informar sobre els sous d'homes i dones amb l'entrada en funcionament del registre de la bretxa salarial.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Eric Escabias

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.