Ja s'aplica el veto als productes monodosi de plàstic 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La prohibició de distribuir productes en monodosi fets de plàstic per al consum al local mateix ja és una realitat. Són 200 milions de tones al món. Alguns restauradors ja s'han adaptat al canvi, una mesura que forma part de la Llei d'economia circular. 

Al món, cada any, es produeixen més de 400 milions de tones de plàstic, la meitat per a un sol ús, i aquí a Andorra està prohibit utilitzar-los. 

Alguns restauradors ja s'han adaptat a aquesta mesura i "en comptes de monodosi posem el pot. La mel i la melmelada les posem en bols, igual que el quètxup, la maionesa o la mostassa". Canvis que afecten també "les palles i el sucre". Expliquen que "el que fem realment són les salses casolanes com es feia antigament. Si hem de fer qualsevol cosa la fem a casa".

Hi ha matisos, per exemple, amb els productes per emportar, que sí que poden ser de plàstic. Això crea confusió i, per aquest motiu, alguns restauradors demanen que "si s'elimina el plàstic, que s'elimini del tot" o bé que els donin més facilitats perquè s'han "trobat amb productes que no hem tingut temps de treure".

En cas que algun establiment faciliti algun producte monodosi d'un sol ús de plàstic cometria una infracció greu i podria ser sancionat amb multes d'entre 300 i 3.000 euros.

Informa: Laura Mitjans

Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.