Un jardí amb plantes autòctones i espai per a concerts, així serà la part posterior de la Casa de la Vall
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La reforma de la part posterior de la Casa de la Vall es dibuixa amb un jardí amb plantes autòctones i espai per a concerts. Les obres ja han començat, duraran uns dos anys, i tot i que s'han d'acabar de definir alguns aspectes, està confirmat que l'aparcament desapareixerà.
Les obres es desenvoluparan en tres fases. La primera, moviments de terres i treballs especials, que duraran deu mesos. La segona, al voltant d'un any, serà la construcció del jardí i d'un equipament cultural. Tot i que encara s'ha d'acabar de definir com serà aquest equipament, es dibuixa un escenari per oferir concerts i espectacles.
El que és clar és que l'aparcament deixarà d'existir per integrar-se a tota la reforma i que el jardí, ja a la tercera fase, allotjarà plantes i arbres autòctons.
"Ja tenim una gran base de plantes, arbustos i arbres autòctones. No seran unes jardineres com tenim ara i quatre arbres. Semblava que no, però es un espai molt concorregut."
Xavier Aleix, arquitecte
La reforma de l'espai ha tingut com a objectiu principal millorar l'accessibilitat des del carrer del Pui i des del nucli antic. Es calcula que costarà 4 milions d'euros i s'espera que abans que acabi aquesta legislatura pugui acollir algun esdeveniment cultural.
Festivals consolidats com el Jambo han triat aquest espai per a alguns dels concerts.
Redefinició dels límits de les parcel·les d'alguns immobles
Coincidint amb l'inici de les obres, el Govern ha hagut de redefinir els límits de les parcel·les d'alguns immobles, entre els quals hi ha la Casa de la Vall i l'església de Sant Esteve. Ha estat degut a dues al·legacions presentades, un cop ha finalitzat el període d'exposició pública de l'entorn de protecció de béns d'interès cultural.
Per la proximitat geogràfica d'aquests dos monuments, i la seva ubicació dintre de la mateixa trama urbana, s'ha definit un entorn de protecció conjunt. Ara serà treball del comú d'Andorra la Vella, que haurà d'integrar al seu pla d'urbanisme.
Amb l'aprovació d'aquest entorn de protecció, ja són 17 els béns que ja disposen del seu àmbit de protecció. El Govern continua treballant en aquest sentit per poder presentar-los a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.
Informa: Caterina Vidal
Imatges: Kevin Ribeiro