Per Jaume Bartumeu l'acord amb la UE és un acord mixt

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jaume Bartumeu va traslladar fa mesos al cap de Govern que, al seu parer, l'acord d'associació és un acord mixt. És a dir, que ha de ser ratificat pels 27 estats membres, a més de per la Comissió Europea, perquè afecta les legislacions de cada país. Sigui quan sigui el referèndum, creu que s'ha de seguir treballant per fomentar el 'sí' i evitar les conseqüències que no s'arribi a materialitzar.

L'ex cap de Govern i observador del procés de negociació amb la UE per a l'acord d'associació, Jaume Bartumeu, insta a deixar ben clares les conseqüències que implicaria un 'no' a l'acord amb Brussel·les.

"Nosaltres som un país petit i, igual que Europa per nosaltres econòmicament és essencial, Andorra per la Unió Europea, i fins i tot per l'economia espanyola i francesa, no ho és. I si no tenim entesa aquesta premissa, tota l'estratègia política que vulguem articular serà una comèdia. Si no es pot tornar a obrir una negociació, Andorra entrarà en una regressió preocupant."

Jaume Bartumeu, observador i membre del pacte d'Estat

Pel que fa al sector de la construcció, confia que l'acord amb la UE no els afectarà. De tota manera, ha encarregat a un equip d'advocats que en faci una anàlisi

"Som un mercat que ja tenim empreses europees importants aquí instal·lades. Això no ens canviarà. Nosaltres anar a treballar abaix sí que podem però al final som un puntet ja que abaix tots són molt grans. Però també això d'aquí ho hem posat a un equip d'advocats que analitzi el que significa per al sector."

Miquel Àngel Armengol, president ACODA

Informa: Pere Moliné - Pilar Candel

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.