Joan-Enric Vives dóna un missatge als nous cónsols: "Ens convé un país on sumem"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ha rebut els cònsols majors i menors electes de les set parròquies al palau episcopal. Els ha emplaçat a seguir sent la institució més propera al ciutadà i, sobretot, a escoltar les demandes dels més necessitats. La reforma de les competències i transferències també ha estat present en la recepció.

El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ha felicitat els cònsols majors de les set parròquies per la seva elecció i els ha animat a fer un bon servei al capdavant dels comuns. Vives ha recordat que els comuns van ser el primer òrgan de Govern i n´ha destacat el valor de la proximitat als ciutadans.

El cònsol major de Canillo Josep Mandicó, en representació de tots els comuns, ha fet referència al repte que suposa la reforma de les competències i transferències comunals. Una reforma que hauria d´iniciar ben aviat la futura secretària d´estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí. En aquest sentit el cònsol ha assegurat que "Si hi ha voluntat ho podem resoldre ràpidament. Coneixent Consol Naudí, estic convençut que un cop hagi jurat el càrrec anirà per feina."

Vives també s´ha referit a la reforma. Tot i deixar clar que no pertoca als coprínceps implicar-se en aquest debat, ha afirmat que ajudarà en la negociació si se li demana: "Jo estaré sempre obert a trobar solucions justes. No es tracta que les institucions donin la imatge de contraposar-se perquè no és positiu. Ens convé un país on sumem." ha manifestat.

El copríncep ha demanat als cònsols que estiguin atents a les demandes i necessitats dels ciutadans, sobretot d´aquells més vulnerables i en perill d´exclusió.

També ha demanat als cònsols que treballin el màxim d´units, sumant sempre les majories i les minories representades. Per últim, els ha emplaçat a vetllar perquè les finances comunals siguin ajustades a les possibilitats sense oblidar la justícia social.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: Josep M.Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.