Joan Micó fa balanç de l'enquesta política posant l'èmfasi en els mals resultats del PS i l'èxit de Concòrdia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El coordinador de sociologia d'Andorra Recerca+Innovació ha constatat que l'enquesta política d'abans les eleccions va subestimar el daltabaix de PS SDP + i va donar menys bon resultat a Concòrdia del que ha tingut. Joan Micó creu que la campanya electoral ha servit per traspassar molts vots, sobretot cap a aquests últims.

Micó està content de la feina feta amb l'enquesta política d'Andorra Recerca+Innovació, però és conscient que els resultats electorals són lleugerament diferents als pronòstics. Demòcrates ha tingut menys vots dels previstos i Concòrdia ha tingut més bons registres que Andorra Endavant. El coordinador de sociologia d'ARI ha explicat les diferències que hi ha hagut amb les eleccions generals. "Es veia que pujaven molt. Pràcticament empatats. I la realitat ha estat que Concòrdia ha augmentat molt". A més, també ha reconegut que no va ser tant visible la derrota del PS. "Sí que la principal diferència, segurament, dels resultats de les eleccions amb l'enquesta és que el PS SDP + ha tingut una davallada. A l'enquesta ens sortia que no augmentava i, de fet, el que ha fet és disminuir."

Micó està convençut que la campanya electoral ha servit per decantar molts vots cap a la força liderada per Cerni Escalé. "Hi ha una cosa interessant a l'enquesta, per exemple, i és que la valoració de Cerni Escalé era molt alta però només el coneixia el 50% de les persones que havien contestat. Llavors això ha estat segurament una oportunitat per ells." 

També ha observat que enguany no han registrat vot ocult per a Liberals o Acció, tot i que l'espai polític acostumava a tenir-ne en altres eleccions.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.