Joan Peruga, a la Fira del llibre de Madrid

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra a través de la Fundació Ramon Llull busca la participació a la fira hispanoamericana de Guadalajara. La idea és entrar al mercat dels drets de novel·les i traduccions. Mentrestant aquest cap de setmana es torna a la Fira del llibre de Madrid on Joan Peruga serà l'autor convidat. 

Seixanta-tres llibres en català i setanta-cinc en castellà. 'Trotalibros', amb una gran incursió al mercat, 'Medusa' i 'Anem' presenten títols coincidint amb la fira, que començarà aquest divendres i que s'estendrà fins al 16 de juny. L'autor convidat és Joan Peruga, que té traduïts al castellà els seus darrers volums, 'Últim estiu a Ordino', 'Alcanadre' i el 'Museu de l'elefant'. Tindrà dia de presentacions i firma de llibres. Ara toca Madrid, on l'any passat es van vendre llibres per valor de divuit mil euros, però l'objectiu és Mèxic, la fira de Guadalajara.

"La fira de Madrid té un gran interès perquè anem a vendre llibres i fem contactes, però no és una fira professional. No hi ha venda de drets, on hi hagi reunions entre editors i agents literaris per vendre drets i col·locar llibres, cosa que a Guadalajara sí que hi ha aquesta possibilitat."

Oliver Vergés, associació d'Editors d'Andorra

"Estem parlant amb la Fundació Ramon Llull per veure les possibilitats que tenim o les vies que podríem obrir. Ara estem en aquestes converses."

Mònica Bonell, ministra de Cultura

Fer aquest salt significaria haver d'apostar per la traducció de clàssics i contemporanis, ja sigui des de les editorials del país o amb les subvencions del Govern, per arribar a la fira amb un bon múscul.

Informa: Redacció
Imatges: Albert Refart - Arxiu RTVA 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.