Jordi Torres revalida la victòria a Encamp i els Liberals irrompen com a segona força

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La llista d´UP+DA ha revalidat la victòria a Encamp. Jordi Torres Arauz i Ester París seran els cònsols els propers quatre anys. Les altres dues candidatures seran al comú amb dos consellers cadascuna: els  Liberals+Independents, que irrompen  amb Jordi Troguet i Maribel Lafoz, i Joan Sans i Pere Marsenyach, per PS+Independents. Al Pas de la Casa, que ahir va tenir una mesa pròpia de votació, el suport majoritari va ser per a la llista liberal.

De les 12 cadires que es posaven en joc en aquests comicis comunals 8 han anat a parar a la llista d´UP+DA que tornarà a manar al comú. Les 4 restants es reparteixen a parts iguals entre les dues altres forces polítiques que s´hi presentaven: PS+Independents se n´ha endut dos i Liberals+Independents les dues altres. El frec a frec a Encamp va ser entre UP+DA i Liberals d´Andorra que han estat les dues llistes més votades: UP+DA amb el 42,2% dels sufragis i Liberals d´Andorra amb el 32,15. Una de les dades significatives a Encamp és el vot registrat al Pas de la Casa, que tot i que no era previst que es fes públic s´ha conegut que la majoria dels sufragis es van decantar per Liberals d´Andorra. El candidat liberal Jordi Troguet no esperava "tan bons resultats" i es comprometia a "treballar des de l'oposició el màxim possible". El futur cònsol major, Jordi Torres Arauz, destacava que Troguet "és un dels adversaris a valorar". "Per part nostra és el resultat que esperàvem", deia destacant els "cinc punts per sobre de les últimes generals". "Hem afiançat el vot, la ciutadania ha entès el discurs i el programa, i estem molt satisfet", afegia.

Els resultats sorprenien negativament els candidats de PS+Independents  ja que esperaven un desenllaç més afavoridor i superar el 25,6% dels sufragis obtinguts. Sigui com sigui, refermen la seva voluntat de treball per la parròquia mantenint l´esperit crític amb les decisions amb què no tinguin acord amb la majoria.  "Confiàvem que la feina que havíem fet durant quatre anys a l'oposició havia arribat a la gent i no ha estat així malauradament", manifestava Sans, afegint que "hem garantit la presència a l'oposició amb dos consellers". 

Els vots al Pas de la Casa s´han decantat cap a una banda, però les tres forces polítiques que es presentaven en aquests comicis a Encamp han valorat de manera molt positiva que els ciutadans del Pas de la Casa no s´hagin hagut de desplaçar fins al centre de la parròquia.

Informa: Anna Pifarré/Rubén Carcellé    Imatge: Meri Bellosta     

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.