Josep-Lluís Serrano, nomenat bisbe coadjutor d'Urgell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A les 11 del matí d'aquest dissabte arrencava la cerimònia amb un cant d'entrada mentre els més de 30 bisbes convidats s'asseien darrere l'altar. Tots vestits de vermell, perquè així ho mana el protocol litúrgic. I després, paraules de Joan-Enric Vives de benvinguda i dirigides al protagonista de la cerimònia.

L'ordenació coincideix amb la festivitat de Sant Mateu. I no és casualitat. I és que segons el protocol, ha de ser en diumenge o en la festivitat d'algun apòstol.

Amb una lectura del mandat apostòlic, l'homilia ha estat presidida pel tercer del Vaticà, monsenyor Edgar Peña.

"La indiferència... el gran mal d'aquesta societat... que és el gran mal del cor."

Edgar Peña, substitut per als Afers Generals de la Secretaria d'Estat del Vaticà

L'escollit ha fet 9 promeses. Se li ha demanat, entre altres coses, que es consagri a ser bisbe fins a la mort, que obeeixi el Papa, que tingui misericòrdia i que pregui pel poble.

"Sí, ho vull, amb l'ajuda de Déu."

Josep-Lluís Serrano, bisbe coadjutor d'Urgell

I la part més gràfica: moment en què l'escollit s'estirava a terra en senyal de submissió a Déu i es cantaven les lletanies.

No és només un bisbe qui fa l'ordenació, sinó que són tots els bisbes qui l'ordenen. Ho fan amb una imposició de mans, un signe molt antic i que ja apareix a la Bíblia: els apòstols ja ho feien a qui donava un servei a l'Església.

A l'acte hi han assistit més de 400 convidats, entre autoritats i devots que han vingut d'altres parts de Catalunya. Especialment del poble del nou bisbe, Tivissa.

Feia 53 anys que el temple, que data del segle XIIno acollia una ordenació episcopal. La darrera va ser el 1971, quan va ser ordenat bisbe tarragoní Joan Martí i Alanis.

L'ordenació ve acompanyada d'un escut de fons blau marí amb una torre daurada, oberta i amb finestres i amb un lema que ell mateix ha escollit. "Perquè tinguin vida", un passatge de l'evangeli de sant Joan

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Radio i Televisió d'Andorra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.